0243-240160 lars@wejdum.se

Wejdum, ett företag med bred service.

Wejdum Fordonsservice AB är ett familjeföretag som grundades år 2001 av Lars Svarf. Namnet Wejdum är ett ord som kommer från Sollerömålet – varifrån grundaren Lars har sina rötter – och betyder vid och bred. När verksamheten skulle starta letade vi efter ett namn som skulle passa vårt mångsidiga företag men samtidigt spegla företagets rötter.

Det hela började med…

Vi startade som ett enmansförtetag som reparerade bilar och maskiner i liten skala. Vi höll då till i mindre lokaler på Gruvbyvägen. Sakta men säkert växte vårt företag och vår första anställda mekaniker klev in genom dörrarna år 2004. Verksamheten växte sedan vidare och anställd nummer två kom in i bilden år 2006. Med tre mekaniker i våra små lokaler blev vi trångbodda och under år 2008 byggde vi ut våra lokaler för att skapa ytterligare plats. I samband med detta anställde vi ytterligare en mekaniker och verksamheten började ta fart på allvar. Under år 2013 blev företaget som tidigare hette Wejdum till Wejdum Fordonsservice AB och därmed också ett aktiebolag. I början av år 2013 anställde vi även en kundmottagare för att kunna ge våra kunder snabbare och bättre service. I slutet av 2013 fick våra små lokaler på Gruvbyvägen se sig besegrade då vi slutligen hade växt ur dem. I april 2014 flyttade vi därför in i nyrenoverade lokaler på Naglarbyvägen 1 i Gustafs. Efter att ha bott in oss i de nya lokalerna välkomnade vi ännu en mekaniker till vår verksamhet och blev därför fem anställda mekaniker.

Nya lokaler.

I våra nya lokaler kunde vi förbättra arbetsvillkoren för våra anställda med större och förbättrade lokaler där varje anställd har sin egen arbetsplats. Vi har också förbättrat servicen för er kunder genom att öppna en liten butik i samma lokal som vår verkstad. Verksamheten utvecklades till att även innefatta service och reparationer på transportbilar och husbilar i en större skala.

Våra nya lokaler på Naglarbyvägen 1 har en anrik historia och är en viktig del av bygdens historia. Lokalerna byggdes urspungligen som bilverkstad av Joel Göransson under mitten av 1940-talet. Verksamheten utvecklades till en fullskalig lastbils- och personbilsverkstad som hade sin storhetstid under 70- och 80-talet. Joel var känd för att kunna laga allting och lagade bland annat cyklar, plogar, harvar, radioapparater, andra redskap och bilar. Han var även en gammaldags smed som var känd för att aldrig vara omöjlig. ”Joels verkstad” – som den kallades i folkmun – lades ner under 90-talet och lokalerna har sedan dess stått som förråd.

Öppettider:

Måndag-Torsdag:
07.00-16.30

Fredag:
07.00-14.00

Lunch:
12.00-13.00